• +40 729 792 949
  • info@limitlessconsulting.ro
  • Romania
Asigurările de tip Unit Linked: Combinația perfectă între protecție și investiții

Asigurările de tip Unit Linked: Combinația perfectă între protecție și investiții

Introducere:

În lumea asigurărilor există o gamă variată de produse care combină protecția financiară cu potențialul de creștere a investițiilor. Un astfel de produs este reprezentat de asigurările de tip Unit Linked. În acest articol, voi explora conceptul de asigurare Unit Linked, beneficiile asociate și modul în care acestea pot reprezenta o soluție interesantă pentru cei care doresc să-și protejeze familia și să obțină un randament investițional.

 

1. Ce sunt asigurările de tip Unit Linked?

Asigurările de tip Unit Linked reprezintă o combinație între o asigurare de viață și un cont de investiții. În cadrul acestor polițe, o parte din primele plătite de către asigurat este direcționată către acoperirea riscului de deces sau invaliditate, în timp ce cealaltă parte este investită în diverse instrumente financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni sau fonduri mutuale. Asiguratul are posibilitatea de a alege fondurile de investiții în care dorește să investească, în funcție de apetitul său pentru risc și obiectivele financiare.

 

2. Beneficiile asigurărilor de tip Unit Linked:

– Protecție financiară și creștere a capitalului: Asigurările de tip Unit Linked oferă o protecție financiară în cazul decesului sau invalidității asiguratului, asigurând o sumă plătită beneficiarilor desemnați. În același timp, componenta de investiții permite creșterea capitalului în funcție de performanța fondurilor selectate. Astfel, asiguratul poate beneficia de o creștere a valorii poliței pe termen lung.

 

– Flexibilitate și diversitate: Asigurările Unit Linked oferă flexibilitate în gestionarea investițiilor. Asiguratul poate opta pentru realocarea sumei investite între diferite fonduri, în funcție de evoluția pieței sau de schimbarea obiectivelor personale. De asemenea, există și opțiunea de a efectua plăți suplimentare sau retrageri parțiale în funcție de necesități.

 

– Potențialul de randament superior: Având posibilitatea de a investi în instrumente financiare variate, asiguratul poate beneficia de randamente superioare față de alte produse de economisire sau asigurare. Cu toate acestea, este important să se țină cont de riscurile asociate investițiilor și de fluctuațiile pieței.

 

3. Cui se adresează asigurările de tip Unit Linked?

Asigurările de tip Unit Linked sunt potrivite pentru persoanele care doresc să beneficieze de protecție financiară și să aibă posibilitatea de a obține randamente mai mari în funcție de evoluția pieței. Acestea pot fi atractive pentru cei care au un orizont de timp pe termen lung și o toleranță mai mare la risc. De asemenea, asigurările Unit Linked sunt potrivite pentru cei care doresc să-și personalizeze portofoliul de investiții și să aibă control asupra deciziilor de investiții.

 

Concluzie:

Asigurările de tip Unit Linked reprezintă o combinație inteligentă între protecția financiară și potențialul de creștere a investițiilor. Ele oferă posibilitatea de a beneficia de o protecție adecvată pentru familia ta, în timp ce ai oportunitatea de a obține randamente superioare în funcție de evoluția pieței financiare. Cu toate acestea, este important să ții cont de riscurile asociate investițiilor și să consulți un specialist în domeniu pentru a alege strategia potrivită pentru tine. Asigurările de tip Unit Linked pot fi o opțiune interesantă pentru cei care caută o abordare echilibrată între protecție și investiții.